Home » Istorie » Mulţi americani nu ştiu secretul din spatele celui mai cunoscut monument al Statelor Unite ale Americii

Mulţi americani nu ştiu secretul din spatele celui mai cunoscut monument al Statelor Unite ale Americii

Publicat: 04.03.2017
Camera secretă din spatele Muntelui Rashmore în care sunt depozitate documente importante din Statele Unite ale Americii.

În interiorul muntelui Rushmore se află o cameră secretă. Mai exact în zona în care ar trebui să se afle lobul frontal al lui Abraham Lincoln se află camera în interiorul căruia au fost descoperite cele mai importante documente americane, informează Aol.

Sursa: National Parks Service

Realizat în 1930 de către Gutzon Borglum, sala a fost proiectată pentru depozitarea documentelor importante din istoria Statelor Unite ale Americii. Borglum şi-a imaginat o scară de peste 240 de metri care va duce către marea sală ce măsoară 24 pe 30 de metri. Deasuprea intrării s-ar fi aflat un vultur din bronz cu o întindere a aripilor de peste 11 metri. În sală s-ar fi aflat busturile tuturor americanilor faimoşi. 

Sursa: National Parks Service

Însă, din păcate, Borglum a murit în 1941 şi nu a reuşit niciodată să-şi vadă proiectul cum prinde viaţă. La peste 50 de ani de la moartea sa, în 1998, administratorii sculpturii au readus la viaţă visul sculptorului  prin instalarea unei consemnări a istoriei ţării în sală. 

Sala este însă închisă publicului, iar în ea nu se află niciuna dintre sculpturile pe care Borglum şi-a imaginat-o.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase