Home » Istorie » Descoperiri impresionante privind ritualurile de înmormântare ale vikingilor

Descoperiri impresionante privind ritualurile de înmormântare ale vikingilor

Publicat: 18.02.2017
În 2011, primul mormânt viking intact a fost descoperit în Swordle Bay, Scoţia. Barca în care a fost înmormântată persoana datează din secolul IX, începutul secolului X. Pentru aflarea mai multor detalii cu privire la sit-ul descoperirii au fost necesari şase ani de cercetări. Informaţiile furnizează detalii cu privire la viaţa vikingilor şi a ritualurilor de înmormântare pe care aceştia le practicau.

Descoperit în 2011, sit-ul din Swordle Bay, Scoţia, a reprezentat primul mormânt al vikingilor nealterat. După şase ani de muncă, descoperirile au fost publicate în Journal of Antiquity. 

Înmormântările vikinge în bărci erau extrem de rare, notează History

Practica era realizată doar pentru anumiţi indivizi, în cadrul ritualului era utilizată o barcă pe post de sicriu în care era aşezat cadavrul împreună cu alte bunuri. Descoperit sub o movilă de pământ în apropierea ţărmului, sit-ul măsoară aproximativ 5 pe 1,5 metri. 

După excavări, cercetătorii au reuşit să recreeze paşii înmormântării.  În primă fază, a fost săpată o groapă de dimensiunea bărcii, nava a fost aşezată în pământ, iar corpul a fost aşezat în ea împreună cu alte bunuri. Apoi mai multe pietre au fost aşezate în interior şi în jurul bărcii. 

Credit:  Antiquity Publications Ltd, 2017

Barca împreună cu rămăşiţele umane s-au descompus, dar artefactele din mormânt au rămas intacte, oferind cercetătorilor informaţii despre originile decedatului şi cultura vikingilor. Printre bunurile descoperite se numără un ac cu trei ornamente, un corn din aluminiu de origine Scandinavă, o sabie, un ax şi doi dinţi. 

Analizele cu izotopi a dinţilor au dezvăluit informaţii cu privire la locul în care a trăit persoana şi mâncarea pe care o consuma.

Armele au indicat faptul că individul avea statutul de luptător, iar celelalte artefacte îi indicau statutul social, însă sexul său nu a putut fi confirmat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase