Home » Istorie » Un cercetător a aflat originile VIOLENŢEI

Un cercetător a aflat originile VIOLENŢEI

Un cercetător a aflat originile VIOLENŢEI
Publicat: 25.02.2017
Un profesor de antropologie care studiază violenţa în popoarele preistorice din California menţionează că există două ipoteze asupra originii violenţei şi a războiului la oameni. Una sugerează că oamenii din preistorie erau paşnici şi trăiau în armonie, iar a doua că războiul şi competiţia pentru resurse a existat dintotdeauna.

Studiul profesorului Mark Allen a confirmat a doua ipoteză, relatează Science Daily.

Folosind date arheologice ale mormintelor umane de la mii de locuitori din preistorie, Allen şi colegii săi au observat urme de răni de la traumele fizice suferite. Au observat că 7% din populaţia de atunci prezintă traume. Pentru femei acest procentaj a fost de 5%, iar pentru bărbaţi a fost de 11%, un procentaj care nu a fost atins nici măcar în cel de Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, aceştia au asociat aceste date cu mediul înconjurător şi au analizat modul în care comunităţile erau organizate.

Au aflat că în California era cea mai mare densitate de populaţie cu multe grupuri trăind relativ aproape. Din toate aceste date a reieşit că lipsa resurselor şi violenţa sunt asociate.

Allen a precizat că „atunci când oamenii sunt stresaţi şi îngrijoraţi cu privire la protejarea grupului, recurg la agresivitate. […] Violenţa este despre resurse pentru grup”.

Studiul acesta este important în contextul înţelegerii originii (sau originilor) războaielor, concentrând atenţia pe conflictul pentru resurse.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Creatura bizară pe care o femeie din California a găsit-o în curtea casei sale

Două schelete preistorice, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

Cel mai vechi oraş preistoric, descoperit în apropiere de România

O populaţie preistorică a ”cucerit” Arctica în urmă cu cel puţin 45.000 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase