Home » Istorie » Fotografiile de la începutul secolului XX arată cultura uimitoare a amerindienilor – GALERIE FOTO

Fotografiile de la începutul secolului XX arată cultura uimitoare a amerindienilor – GALERIE FOTO

Fotografiile de la începutul secolului XX arată cultura uimitoare a amerindienilor – GALERIE FOTO
Publicat: 05.03.2017
Edward Sheriff Curtis a devenit fotograf în Seattle, la începutul secoolului XX,ceea ce i-a permis să efectueze expediţii fascinante în lumea şi cultura triburilor amerindiene.

În 1906, fotograful a fost finanţat pentru a realiza un documentar despre popoarele băştinaşe din America de Nord, numit The North american Indian, relatează Mashable.

În urma acestui proiect, au fost realizate serii de 20 de volume. Curtis a petrecut mai mult de 20 de ani străbătând America de Nord, iar în acest timp a făcut peste 40.000 de poze a mai mult de 80 de triburi. În afară de fotografii, a înregistrat cântece şi limba vorbită a nativilor şi a scris povestirile, biografiile şi legendele orale.

De asemenea, în eforturile de a captura şi a înregistra ceea ce percepea ca un stil de viaţă pe cale de dispariţie, Curtis a riscat să pună autenticitatea documentarului la îndoială, imaginile având o notă romanticizată, lipsită de influenţa civilizaţiei vestice care se observa la aceste popoare.

În ciuda acestui lucru, arhiva imensă a lui Curtis are o valoare istorică incomensurabilă, prinzând, probabil, ultima perioadă oarecum autentică a stilului de viaţă amerindian.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Drumul Lacrimilor: o pagină din istoria amerindienilor

Prinţesa Angeline, femeia amerindiană care a refuzat să-şi părăsească locuinţa: ”Eşti prea frumoasă pentru a avea un asemenea nume”

De unde se trag amerindienii? Genomul unui copil care a trăit acum 24.000 de ani oferă un răspuns surprinzător

Misterul unui schelet vechi de 8.500 de ani a fost elucidat. Cine era de fapt „Bărbatul din Kennewick”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase