Home » Istorie » Un templu al unui zeu oriental descoperit pe teritoriul Imperiului Roman. ‘Aceasta este o foarte rară şi fascinantă descoperire’

Un templu al unui zeu oriental descoperit pe teritoriul Imperiului Roman. ‘Aceasta este o foarte rară şi fascinantă descoperire’

Un templu al unui zeu oriental descoperit pe teritoriul Imperiului Roman. ‘Aceasta este o foarte rară şi fascinantă descoperire’
Publicat: 02.03.2017
O echipă de cercetători francezi a excavat oraşul roman Mariana de pe insula Corsica. Aceştia au descoperit un Mithraeum, adică un templu dedicat zeului indo-iranian Mithra.

Mithraismul a fost cel mai probabil răspândit în Imperiul Roman de comercianţii şi soldaţii din Orient în aceeaşi perioadă în care a fost adus şi creştinismul, precizează Archaeology.

Arheologul Philipe Chapon care a condus această echipă a relatat că „aceasta este o foarte rară şi fascinantă descoperire”. Mai adaugă şi că „este prima dată când găsim dovezi că mithraismul era practicat în Corsica”.

În templu, echipa a găsit fragmente ale unui altar din marmură care îl reprezentau pe Mithra sacrificând un taur, în timp ce un câine şi un şarpe îi beau sângele. 

De asemenea, arheologii au găsit lămpi cu ulei, clopote de bronz şi un cap de marmură care reprezenta o femeie.

Unele artefacte prezintă semne de avariere, probabil în urma atacării templului de creştini, care au construit o biserică pe insulă în jurul anului 400.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Locuinţe medievale şi ceramică romană, găsite în templul zeului Mithras descoperit la Alba Iulia

Arheologii elveţieni au descoperit artefacte misterioase într-un vas, care pare de gătit, vechi de 2.000 de ani

Hisarya, oraşul antic devenit puternic după cucerirea romană a Traciei. Se află la circa 350 de km de Bucureşti

Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase