Home » Istorie » Veste bună cu privire la clădirile de patrimoniu. S-a inventat o tehnică ce poate identifica cu precizie punctele vulnerabile ale clădirilor vechi

Veste bună cu privire la clădirile de patrimoniu. S-a inventat o tehnică ce poate identifica cu precizie punctele vulnerabile ale clădirilor vechi

Publicat: 09.03.2017
Noua tehnică va ajuta cercetătorii să identifice punctele nevralgice ale unei clădiri de patrimoniu, în contextul în care multe astfel de structuri sunt susceptibile de prăbuşire.

Tehnica a fost deocamdată aplicată numai în oraşul antic Angkor din Cambodgia, relatează Archaeology.

Fulong Chen, de la Institute of Remote Sensing and Digital Earth, împreună cu echipa sa au folosit InSAR (synthetic aperture radar interferometry) şi imagini din satelit de rezoluţie mare pentru a măsura schimbările milimetrice ale monumentelor (imaginea de mai jos).

Savanţii nu au detectat o ameninţare mare pe durata a doi ani, dar suspectează că eroziunea, variaţia de temperatură şi schimbările în nivelul apei subterane care au scăzut din cauza milioanelor de turişti care vizitează oraşul antic în fiecare an pot contribui la instabilitatea structurilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Una din cele mai mari „minuni” ale planetei, templul Angkor Wat din Cambodgia, poate fi explorată virtual (VIDEO)

Ce a condus la declinul oraşului Angkor, capitala imperiului khmer?

Cea mai mare descoperire arheologică din ultimii ani. Ce a scos la iveală scanarea cu laser a pădurilor din Cambodgia

Desene invizibile în templul Angkor Wat. Cercetătorii au descoperit imagini ascunse (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase