Prima pagină Istorie

Un sarcofag roman vechi de 1700 de ani, descoperit în Marea Britanie, îi pune în dificultate pe cercetători

Alexandru Voiculescu 03.14.2017 | ● Vizualizări: 7398
Credit: Blenheim Palace     + zoom
Galerie foto (1)

Un fragment mare dintr-un sarcofag roman, vechi de 1700 de ani, a fost descoperit de către un vizitator în grădinile Palatului Blenheim, un sit din patrimoniul internaţional care datează din secolul al XVIII-lea.

Nu se ştie cum acest sarcofag, ale cărui inscripţii îl reprezintă pe Dionis şi vin care curge din struguri, a ajuns la palat, informează Archaeology.

Ceea ce se ştie este că a fost folosit în colectarea apei unui izvor natural în secolul al XIX-lea, iar apoi la începutul secolului XX a fost încorporat într-o grădină.

O echipă de conservare condusă de Nicholas Barnfield de la Cliveden Conservation a tăiat şuruburile care ţineau acest fragment spre o cisternă şi l-au luat la atelier, unde au curăţat cu atenţie suprafaţa de marmură a relicvei.

Barnfield a precizat că „nu există inscripţii care să indice al cui era, dar cu siguranţă era o persoană importantă”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

În urmă cu 100 de ani era descoperit acest sarcofag vechi de peste 2000 de ani. MISTERUL lui a fost elucidat abia acum - FOTO

Un sarcofag roman a fost descoperit în complexul arheologic Porolissum, o fostă tabără militară din timpul războaielor daco-romane ale lui Traian

Stravechi sarcofage romane descoperite in Anglia

Oamenii de ştiinţă au descifrat misterul mormântului vechi de 3.800 de ani descoperit în Egipt (GALERIE FOTO)