Home » Istorie » Noi indicii arheologice despre felul în care trăiau evreii în vremea lui Iisus

Noi indicii arheologice despre felul în care trăiau evreii în vremea lui Iisus

Autor: Oana Bujor 03.21.2017
Noi indicii arheologice despre felul în care trăiau evreii în vremea lui Iisus
Obiecte de uz casnic, bijuterii, vase, cuie folosite la crucificări, osuare cu inscripţii în ebraică, zeci de obiecte descoperite în regiunea Ierusalimului şi în Galileea, datând din secolul I dHr au fost prezentate publicului de arheologii israelieni.
Recentele descoperiri arheologice făcute în regiunea Ierusalimului şi în Galileea îi vor ajuta pe cercetători să afle mai multe lucruri despre felul în care se desfăşura viaţa de zi cu zi a evreilor în timpul lui Iisus, notează Mediafax.
 
„Descoperirile ne vor ajuta să descriem într-o manieră mult mai exactă viaţa cotidiană din acea epocă” – a declarat pentru Agenţia France Presse Gideon Avni, directorul Departamentului de arheologie din cadrul Autorităţii pentru antichităţi din Israel.
 
„În ultimii 20 de ani am făcut un salt remarcabil în înţelegerea felului în care se trăia în vremea lui Iisus. În fiecare săptămână se fac noi descoperiri care ne permit să înţelegem şi mai bine acea perioadă.” – a mai declarat acelaşi responsabil.
 
Autoritatea pentru antichităţi din Israel are în custodie, în acest moment, peste un milion de obiecte din secolul I D.Hr, cărora li se adugă, anual, peste 40.000, provenind din mai bine de 300 de situri arheologice.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: