Home » Istorie » Descoperire uimitoare a arheologilor: mozaicurile unui oraş roman pierdut îi intrigă pe cercetători – GALERIE FOTO

Descoperire uimitoare a arheologilor: mozaicurile unui oraş roman pierdut îi intrigă pe cercetători – GALERIE FOTO

Descoperire uimitoare a arheologilor: mozaicurile unui oraş roman pierdut îi intrigă pe cercetători – GALERIE FOTO
Publicat: 04.04.2017
Arheologii au descoperit o parte dintr-un oraş antic roman din sudul Franţei, identificând oraşul pierdut pe nume Ucetia, care a fost cunoscut dintr-o inscripţie a unui oraş vecin şi prin câteva fragmente de artefacte.

Excavările au scos la iveală o zonă de circa 4.000 de metri pătraţi, decorată cu mozaicuri particulare şi structuri care par să fi existat înaintea cuceririi romane, precizează Science Alert.

Philippe Cayn de la French National Institute for Preventive Archaeological Research (INRAP), arheologul care a contribuit la această descoperire, susţine că, „înainte de proiectul nostru, ştiam că este un oraş roman numit Ucetia doar pentru că numele lui era menţionat în Nîmes, alături de alte 11 nume de oraşe romane din zonă”.

În această etapă, se cunosc puţine lucruri despre această aşezare enigmatică, care este localizată la nord de Nîmes, un oraş din sudul Franţei care a fost poreclit „Roma franceză” şi care a înflorit sub primul împărat roman, Sugustus, la sfârşitul primului secol î.e.n.

Cele mai interesante descoperiri sunt însă mozaicurile, despre care, de asemenea, nu se cunosc foarte multe lucruri. Cayn precizează că „mozaicul este impresionant pentru dimensiunile mari, starea bună de conservare şi motivele care combină formele geometrice clasice cu animale”. Cercetătorul mai adaugă şi că „acest fel de mozaic elaborat este deseori găsit în lumea romană în secolele I şi II, dar acesta datează cu 200 de ani înaintea acestei perioade, aşadar este surprinzător”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire importantă în România: un sit arheologic de acum 5.200 de ani

Arheologii au descoperit lingouri dintr-un metal misterios, care ar putea proveni din Atlantida (FOTO)

Caz rar şi înfricoşător: arheologii au descoperit o naştere post-mortem într-un mormânt

Una dintre cele mai preţioase comori, descoperită de arheologi în Anglia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase