Home » Istorie » Cinci mari ENIGME ale junglei – dispariţii, oraşe uitate şi blesteme ale zeilor

Cinci mari ENIGME ale junglei – dispariţii, oraşe uitate şi blesteme ale zeilor

Publicat: 09.04.2017
Pădurile (inclusiv cele tropicale) sunt printre cele mai fascinante atracţii pentru oamenii avizi de necunoscut. Pot adăposti oraşe pierdute, ceea reprezintă o mină de aur pentru arheologi, dar pot fi şi înfricoşătoare, având în vedere enigmele ce le înconjoară.

O listă de cinci astfel de elemente, prezentată de Listverse ilustrează perfect această imagine misterioasă a junglei.

Oraşul pierdut al giganţilor

În jungla ecuadoriană, a fost descoperită în 2012 o aşezare umană uitată. De asemenea, nu este un oraş obişnuit, după cum spune şi numele subtitlului: „oraşul pierdut al giganţilor”.

Exploratorii au găsit structuri masive, cea mai înaltă fiind o piramidă înaltă de 79 de metri şi cu o întindere de aceeaşi dimensiune. Vârful piramidei era drept, făcut din piatră şlefuită şi se crede că era un altar pentru sacrificii.

În afară de clădirile mari, au fost descoperite şi unelte şi artefacte de dimensiuni anormal de de mari, atât de mari încât utilizarea acestora ar fi imposibilă pentru oameni.

Capul de piatră din Guatemala

În anii ’50, în jungla din Guatemala a fost descoperit un mare cap de piatră. Trăsăturile feţei erau neobişnuite, precum buze subţiri şi nas mare, reprezentând mai degrabă un om caucazian, care nu se potrivea cu lucrările acelei perioade, înainte de venirea coloniştilor europeni.

Povestea acestei pietre a fost reluată în 2012 în documentarul numit Revelations of the Mayans: 2012 and Beyond, care susţinea că extratereştrii au contactat civilizaţii trecute.

În acest interviu, un un arheolog din Guatemala, Hector E. Majia, a precizat: „Susţin că acest monument nu prezintă caracteristicile niciunei civilizaţii pre-hispanice. A fost creat de o civilizaţie extraterestră superioară cu nişte cunoştinţe uimitoare”. 

Dispariţia lui Michael Rockefeller

Michael Rockefeller, fiul vice-preşedintelui american Nelson Rockefeller, a dispărut în mod misterios în 1961 când căuta artă tribală în junglele din Noua Guinee. În vârstă de doar 23 de ani, acesta era fascinat de călătorii şi era un explorator pasionat.

În timpul expediţiei, barca sa s-a răsturnat la 16 kilometri de ţărm. Acesta a decis să înoate până la ţărm, spunându-i partenerului său, Rene Wassing, că „o poate face”.

Nimeni nu ştie dacă a ajuns sau nu la ţărm, pentru că nu au găsit niciun indiciu. Există totuşi un număr de teorii. Unele sugerează că pur şi simplu s-a înecat, în timp ce altele susţin că a ajuns la ţărm, dar a fost omorât şi mâncat de tribul canibal Asmat.

Extraterestrul din jungla amazoniană

În 2011, doi turişti britanici care au vizitat regiunea Mamaus din Brazilia au făcut o fotografie în care au capturat din greşeală ceea ce pare a fi o fiinţă extraterestră.

Forma organismului nu pare să semene cu niciuna cunoscută, dar pare umanoidă. Mai interesant este că această zonă este cunoscută pentru frecvenţa cu care localnicii observă OZN-urile. Regiunea mai este şi luată în vedere de armata braziliană, în care aceştia monitorizează posibila prezenţă extraterestră din regiune.

Michael Cohen, fotograful pozei de mai sus, a fost contactat de Hollywood pentru folosirea dovezii într-un nou film.

Un parazit care roade carnea

În 2011, o echipă de exploratori au descoperit Oraşul Pierdut al Zeului Maimuţă în jungla La Mosquita din Honduras. Se crede că oraşul a fost abandonat de aztezi în 1520 după ce o boală care consuma pielea victimei şi-a făcut apariţia în regiune. Acesta a fost neatins de atunci. Locuitorii acestui oraş au crezut că a fost blestemat de zei.

Deşi descoperirea unui oraş abandonat a fost în sine şocantă, un şoc şi mai mare a fost atunci când membrii echipei au contractat boala. Au avut nevoie de tratament imediat şi aproape şi-au pierdut pielea feţei. Douglas Preston, unul dintre cercetători, susţine că „parazitul migrează în membranele mucoase din gură şi nas şi le consumă. Îţi cad nasul şi buzele şi în ultimă instanţă, toată faţa ta devine o mare rană deschisă”.

De asemenea, echipa a întâlnit şi şerpi veninoşi care au ajuns noaptea la tabăra echipei, iar echipa abia a reuşit să scape de muşcături. Deşi există multe lucruri de descoperit, bineînţeles, echipa nu a dorit să continue studiile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O structură misterioasă a fost descoperită în jungla amazoniană, iar oamenii de ştiinţă nu ştiu ce poate fi

5 mari enigme ale planetei Pământ

10 Mistere MARI ale lumii antice care tocmai au fost elucidate

Top 10 mari enigme ale Cosmosului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase