Home » Istorie » Experţii au început căutările navei pe care Caligula organiza, acum 2.000 de ani, petreceri şi orgii sexuale

Experţii au început căutările navei pe care Caligula organiza, acum 2.000 de ani, petreceri şi orgii sexuale

Publicat: 10.04.2017
Cercetătorii sunt în căutarea navei pe care împăratul Caligula realiza acum 2.000 de ani cele mai mari orgii sexuale. Unii experţi susţin că s-ar putea afla pe fundul lacului vulcanic Nemi, din sudul Romei.

Primarul din Nemi, împreună cu scafandrii poliţiei şi membri agenţiei pentru protecţie civilă din Italia, au iniţiat cercetările, informează History

Utilizând sonare şi scanere de înaltă intensitate au încercat să detecteze obiectul care s-ar putea afla la aproximativ trei metri adâncime. 

Al treilea împărat roman, Caligula, este cunoscut pentru festinurile şi crimele pe care le-a realizat în timpul celor patru ani de domnie (37-41  d.Hr.). Fiu al unui mare lider militar, şi-a petrecut copilăria cu tatăl său pe malul Rinului. Acesta purta mereu o uniformă militară croită special pentru el, datorită pantofilor mici pe care îi purta, apropiaţii au început să-l numească ,,Caligula” ceea ce înseamnă ,,cizmă mică.” În timpul guvernării sale, Caligula a devenit cunoscut pentru crimele sale, tendinţele hedoniste, egoul său puternic şi planurile sale nebuneşti. 

Deciziile pe care împărtatul le-a făcut în timpul domniei au dus în cele din urmă la asasinarea lui. Unii istorici sugerează că barca sa a fost scufundată intenţionat după asasinarea lui Caligula pentru ascunderea dovezilor privind ororile din timpul domniei sale. 

Cercetătorii speră că vor reuşi să găsească rămăşiţele navei în zona lacului Nemi, alte două nave fiind descoperite la sfârşitul anului 1920. În timpul dictaturii lui Benito Mussolini, apa a fost scoasă din lacul vulcanic, moment în care au fost descoperite cele două nave. Acestea au fost ţinute într-un muzeu de lângă lac până când un incendiu puternic din cel de-Al Doilea Război Mondial le-a distrus. 

Zona din lac în care este căutată nava lui Caligula, nu a fost secată în perioada fascistă. În secolul XVI, Francesco Marchi a utilizat o turelă deschisă pentru a căuta nava împăratului. În acea perioadă, scafandrul a afirmat că a descoperit mai multe relicve în zonă, de asemenea a susţinut că pe fundul lacului ar exista o barcă de 121 de metri lungime. 

De atunci şi până în prezent, nenumăraţi pescari au declarat că au descoperit mai multe obiecte vechi în plasele lor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase