Home » Istorie » Descoperire remarcabilă a arheologilor sub o autostradă. Are o vechime de 2.000 de ani – VIDEO

Descoperire remarcabilă a arheologilor sub o autostradă. Are o vechime de 2.000 de ani – VIDEO

Publicat: 12.04.2017
Obiectele descoperite de arheologi includ încălţăminte romană, chei, pene, cerneală şi o figurină din chihlimbar. De asemenea, cercetătorii au descoperit cea mai nordică fabrică de monezi romană din Europa.

Această aşezare bogată a fost găsită în timpul unor reparaţii de muncitori, sub autostrada A1 din Marea Britanie, care leagă Londra de Edinburg, informează Daily Mail.

Noua descoperire indică un centru industrial mult mai sofisticat decât se credea până acum, iar această aşezare era locuită de persoane bogate.

Neil Refern, inspector principal al monumentelor antice de la Historic England, a precizat: „Cantitatea imensă de obiecte excepţionale găsite a fost extraordinară. Prin ele învăţăm din ce în ce mai mult despre viaţa aici din perioada romană. Acest proiect ne-a oferit o oportunitate unică pentru a înţelege cum romanii realizau expansiunile militare în nordul Angliei şi cum viaţa civilă s-a schimbat sub controlul lor”.

Un număr de artefacte similare bine păstrate au fost, de asemenea, găsite în Catterick, o regiune cunoscută de romani sub numele de Cataractonium, care a fost o aşezare pre-romană.

Cercetătorii sugerează, cu ajutorul acestor descoperiri, că prezenţa unei clase sociale romane în nordul Britaniei era semnificativă şi, de asemenea, se confirmă considerentele pe seama cărora s-a speculat o alianţă politică şi militară între Imperiul Roman şi cel mai mare regat din nordul Marii Britanii.

De asemenea, aşezarea este neobişnuit de mare, întinzându-se pe 1,4 km, de la nord la sud. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Popoarele din America Centrală de acum peste 2000 de ani erau mai evoluate decât se credea

Ornamente uimitoare descoperite într-un sit arheologic vechi de 7000 de ani. ”Mormântul este excepţional”

O cameră funerară de 2.600 de ani, plină de bogăţii, atestă legături foarte strânse între societăţile antice europene – GALERIE FOTO

Descoperirea arheologică a unui MASACRU de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase