Home » Istorie » Cuplul celebru de la Pompeii, rămas îmbrăţişat în urma erupţiei vulcanice, erau doi homosexuali

Cuplul celebru de la Pompeii, rămas îmbrăţişat în urma erupţiei vulcanice, erau doi homosexuali

Cuplul celebru de la Pompeii, rămas îmbrăţişat în urma erupţiei vulcanice, erau doi homosexuali
Publicat: 13.04.2017
În jurul datei de 25 august, anul 79 e.n., vulcanul Vezuviu a erupt timp de două zile, acoperind oraşul antic roman Pompeii cu cenuşă vulcanică. O descoperire a arheologilor din secolul XX a devenit emblematică: „două fete” (”the two maidens”) - două fete tinere care au murit în îmbrăţişare, s-a crezut atunci.

Totuşi, un nou studiu genetic contrazice această imagine, revelând că de fapt „fetele” erau băieţi, informează Unicorn Booty.

Arheologul Vittorio Spinazzola a fost primul care a făcut descoperirea arheologică în 1914. Îmbrăţişarea arată o persoană care stă cu capul pe pieptul alteia, sugerând dorinţa de protecţie şi de afecţiune. 

Au fost examinate oasele şi dinţii celor două „fete” şi s-a ajuns la concluzia că una era în jurul vârstei de 18 ani, iar cealaltă de 20. Un alt test ADN a demonstrat că nu exista o legătură de rudenie, inducând ideea că erau un cuplu.

Studiul recent, care a început în 2015, a avut miza de a înţelege mai bine viaţa locuitorilor oraşului Pompeii. În acest sens, s-au descoperit fresce şi sculpturi care ilustrează relaţii sexuale şi orgii între persoane de acelaşi sex, atât între femei, cât şi între bărbaţi, dând greutate afirmaţiei conform căreia cele două persoane rămase îmbrăţişate formau un cuplu de homosexuali.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O descoperire FASCINANTĂ a fost făcută printre ruinele oraşului antic Pompeii – FOTO+VIDEO

Cum trăiau romanii înainte de marea erupţie a vulcanului Vezuviu

Frescele INDECENTE descoperite într-un bordel din Pompei arată cum era viaţa sexuală a romanilor antici

Ce s-ar intampla daca ar erupe Vezuviul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase