Home » Istorie » Tratamente stomatologice există de 13.000 de ani, conform unei noi descoperiri

Tratamente stomatologice există de 13.000 de ani, conform unei noi descoperiri

Tratamente stomatologice există de 13.000 de ani, conform unei noi descoperiri
Publicat: 13.04.2017
Arheologii au descoperit în situl Riparo Fredian din nordul Italiei doi dinţi trataţi, umpluţi cu bitum şi plante medicinale, vechi de 13.000 de ani.

Dinţii, doi incisivi care aparţineau unei singure persoane, au fost trataţi acum 13.000 de ani cu tehnici, surprinzător de similare cu cele moderne, precizează Live Science.

Ambii dinţi au o gaură care ajunge la pulpă şi este umplută cu bitum şi plante care, probabil, ameliorează durerea şi joacă un rol antiseptic.

Stephano Benazzi, arheolog la Universitatea Bologna şi autorul acestui studiu, a efectuat împreună cu echipa sa o serie de studii  microscopice pentru a analiza interiorul găurilor şi s-a observat că există urme orizontale pe pereţii găurii, ceea ce indică faptul că aceste cavităţi au fost realizate de un „dentist”, probabil cu ajutorul unor unelte de piatră.

Claudio Tuniz, un arheolog de la Universitatea Wollongong din Australia, precizează că această descoperire susţine că oamenii au dezvoltat practici terapeutice stomatologice cu mii de ani mai devreme decât se credea anterior. Se consideră, de asemenea, că emergenţa acestui tip de tratament a apărut în urma introducerii în dietă a alimentelor precum cereale şi miere, care au cauzat apariţia problemelor stomatologice precum cavităţile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Rate monstruoase dominau cerul Angliei in preistorie

O populaţie preistorică a ”cucerit” Arctica în urmă cu cel puţin 45.000 de ani

Deinotherium – Un gigant romanesc prin preistorie

Un cercetător a aflat originile VIOLENŢEI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase