Home » Istorie » Mormântul împăratului Augustus, vechi de 2.000 de ani, va fi restaurat

Mormântul împăratului Augustus, vechi de 2.000 de ani, va fi restaurat

Mormântul împăratului Augustus, vechi de 2.000 de ani, va fi restaurat
Publicat: 06.05.2017
O fortăreaţă străveche construită pentru a servi ca mormânt pentru împăratul Augustus va fi recondiţionată. Suma restaurării ridicându-se la 10,9 milioane de dolari.

Aflat în centrul istoric al Romei, mausoleul a servit în trecut ca fortăreaţă, informează Mail Online. Lăsată să se degradeze, clădirea veche de peste 2.000 de ani va fi restaurată. 

Renovările, ce vor costa 10 milioane de dolari, vor fi finalizate la sfârşitul anului 2019. Structura localizată de-a lungul răului Tibru este realizată din coridoare circulare, mormântul aflându-se în centru. În timp, clădirea a fost acoperită de arbori şi iarbă, accesul publicului fiind restricţionat încă din 1970, din motive de siguranţă. 

Restaurarea este finanţată de către autorităţile Romei, ministerul de cultură şi o donaţie de şase milioane de euro din partea unei companii de telefonie. ,,Sper ca mausoleul să fie redat oamenilor în cel mai scurt timp,” a declarat primarul oraşului Virginia Raggi. 

Augustus a comandat construirea mausoleului pentru el şi familia sa în interiorul clădirii aflându-se şi cenuşa împăraţilor Vespasian, Nero şi Tiberius. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase