Home » Istorie » Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”

Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”

Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”
Publicat: 08.05.2017
Arheologii au descoperit o grădină veche de patru milenii cu dimensiunea de 3X2 metri în regiunea Dra Abu el-Naga din Luxor, Egipt. Descoperirea poate oferi indicii preţioase cu privire la riturile funerare şi religia din Egipt în timpul celei de a XII-a dinastii.

Descoperirea aruncă o nouă lumină asupra unui aspect din epoca în care Teba (Luxor în prezent) a devenit capitala regatului unificat al Egiptului, relatează Science Daily.

Arheologul Jose Galán explică: „Ştiam de posibila existenţă a acestor grădini deoarece au apărut în ilustraţii, atât în intrările mormintelor, cât şi pe pereţii mormintelor, acolo unde egiptenii ilustrau modul în care doreau să se desfăşoare înmormântarea lor. Grădina era alcătuită dintr-o porţiune rectangulară, ridicată la jumătate de metru deasupra solului şi divizată în porţiuni de 30 centimetri pătraţi. De asemenea, lângă grădină erau plantaţi doi copaci. Este prima dată când o grădină a fost găsită şi este prima dată când arheologia poate confirma ceea ce era dedus din iconografie. Descoperirea şi analiza riguroasă a grădinii vor furniza informaţii preţioase despre botanica şi condiţiile de mediu ale Tebei antice de acum 4.000 de ani”.

În contextul riturilor religioase, Galán precizează că „plantele crescute acolo au avut probabil un rol simbolic pentru ritualurile funerare”, dar „trebuie să aşteptăm să vedem ce plante putem identifica prin analizarea seminţelor colectate. Este o descoperire unică şi spectaculoasă care deschidea calea multor alte cercetări”.

În afară de practicile religioase, „excavarea unei necropole ne ajută să descoperim detalii despre viaţa cotidiană, despre societate şi despre mediul înconjurător – ce animale şi plante trăiau în zonă,” a conchis Jose Galán.

Vă recomandăm să citiţi următoarele articole:

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

Descoperire uriaşă în Egipt. A fost pierdut în urmă cu 7.000 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase