Home » Istorie » O tânără de 21 de ani readuce la viaţă MOMENTE ISTORICE celebre cu ajutorul culorilor – Galerie Foto

O tânără de 21 de ani readuce la viaţă MOMENTE ISTORICE celebre cu ajutorul culorilor – Galerie Foto

O tânără de 21 de ani readuce la viaţă MOMENTE ISTORICE celebre cu ajutorul culorilor – Galerie Foto
Publicat: 05.06.2017
Artista de origine braziliană Marina Amaral a îmbinat pasiunea pentru istorie cu creativitatea, astfel realizând versiuni color ale fotografiilor istorice celebre. Artista a petrecut între câteva ore şi câteva luni încercând să retuşeze imaginile în Photoshop.

Inspirată de imaginile istorice color văzute pe un forum, tânăra s-a decis să încerce să aducă culoare altor imagini istorice celebre, notează MyModemMet. Amaral se consideră ,,o persoană foarte curioasă şi creativă”. 

Galerie foto

vezi galeria
9 foto

„Cercetarea este esenţială,” afirmă ea. ,,Nu încep niciun proiect înainte de a aduna mai multe informaţii, astfel reuşesc să readuc culorile exacte ale imaginilor,” a adăugat Amaral. 

Fotografiile finale, color, sunt compuse din sute de straturi create în Photoshop. Aceasta este pasionată de imaginile istorice care prezintă un conflict, soldaţii din trecut fiind readuşi la viaţă prin culoare. Una dintre cele mai emoţionante imagini este cea a fetei de 14 ani care a murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz în 1942. ,,În fiecare zi, primesc mesaje de la oameni care îmi spun că au înţeles cu adevărat ororile Holocaustului abia după ce au văzut această imagine color. În esenţă, acesta este scopul meu, aşadar mă simt foarte mândră,” a afirmat tânăra. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

45 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional de Istorie a României

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase