Home » Istorie » Artefacte impresionante greceşti, vechi de peste 2.000 de ani, descoperite în Egipt – FOTO

Artefacte impresionante greceşti, vechi de peste 2.000 de ani, descoperite în Egipt – FOTO

Publicat: 14.06.2017
O expediţie arheologică a descoperit într-un sit din cartierul El-Shatby, din Alexandria, un mormânt care este datat în perioada elenistică (323-30 î.e.n.).

Mahmoud Afifi, directorul departamentului de Antichităţi Egiptene din cadrul ministerului, a precizat pentru Ahram Online că studiile asupra stilului arhitectural al elementelor decorative şi a bucăţilor de ceramică găsite în sit datează mormântul în perioada ocupaţiei greceşti a Egiptului.

Mormântul este alcătuit din patru încăperi decorate cu modele geometrice şi colorate, precum şi rugăciuni funerare în limba greacă veche.

Mustafa Rushdi, director-general la departamentul de Antichităţi de la Delta de Vest şi Alexandria, a precizat că arheologii au găsit în jur de 300 de artefacte. Printre acestea, cele mai spectaculoase sunt o statuie din teracotă şi recipiente din lut (imaginile de mai jos).

Credit: Ahram Online

Credit: Ahram Online

În următoarea etapă, expediţia şi-a propus să studieze inscripţiile găsite în mormânt pentru a cunoaşte proprietarii şi a avea o imagine mai clară asupra perioadei ocupaţiei elenistice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

O nouă descoperire din Egipt scoate la iveală detalii uimitoare cu privire la tehnica de îmbălsămare a morţilor

Inscripţia de 6.000 de ani care rescrie istoria Egiptului. Este cu un mileniu mai vechi decât credeam înainte

O catacombă cu 17 mumii a fost descoperită în Egipt. Este o ”descoperire fără precedent”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase