Home » Istorie » Toate drumurile duc către Roma. Un tânăr a creat un model surprinzător al drumurilor romane străvechi – FOTO

Toate drumurile duc către Roma. Un tânăr a creat un model surprinzător al drumurilor romane străvechi – FOTO

Publicat: 17.06.2017
O nouă hartă uimitoare prezintă drumurile din Roma străveche reinterpretate ca sisteme de metrou. Harta creată de autoproclamatul ,,tocilarul geografiei şi al datelor'', Sasha Trubetsk, a încorporat sute de drumuri din jurul anului anului 125, fiind prezentate legăturile dintre drumurile vechi.

Multe drumuri incluse pe hartă urmăresc adevăratele căi precum Via Appia, Via Augusta şi Via Militaris, informează Mail Online. Însă unele drumuri au fost schimbate pentru aspectul anacronic. Drumurile precum Via Latina au fost combinate cu altele în timp ce Via Claudia este un nume inventat pentru un drum real construit de Claudius

Căile de acces romane erau extrem de importante pentru imperiu şi comerţ, dar călătoritul pe acestea nu era simplu. ,,Cât de mult ar dura să călătoreşti prin această reţea? Depinde de metoda de transport utilizată şi de cât de mulţi bani ai avea,” a declarat Trubetskoy, student la Universitatea din Chicago.

Credit: Sasha Trubetskoy

,,Un alte factor important era anotimpul, fiecare având propriile sale provocări. Pe parcusul verii, ţi-ar lua cam două luni să mergi la pas din Roma în Byzantium (viitorul Constantinopol şi actualul Istanbul). Dacă ai călători pe cal ar dura în jur de 1 lună,” adaugă el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase