Home » Istorie » O colecţie cu 75 de artefacte naziste, descoperite de Interpol în Argentina. Printre acestea un obiect sinistru

O colecţie cu 75 de artefacte naziste, descoperite de Interpol în Argentina. Printre acestea un obiect sinistru

O colecţie cu 75 de artefacte naziste, descoperite de Interpol în Argentina. Printre acestea un obiect sinistru
Publicat: 05.07.2017
Agenţii Interpol din Argentina au descoperit în spatele unui raft cu cărţi 75 de artefacte naziste. Printre acestea se afla bustul lui Adolf Hitler, lupe şi chiar un instrument nazist de măsurare a capului.

Interpolul a început investigaţiile pentru a afla cum au pătruns artefactele naziste pe teritoriul Argentinei, informează Inverse.  Principala teorie a anchetatorilor este că acestea au fost aduse în ţară de către oficialii nazişti care au părăsit Germania după înfrângerea din Al Doilea Război Mondial. 

,,Investigaţiile preliminare indică faptul că obiectele sunt veritabile,” a declarat Patricia Bullrich, ministrul apărării din Argentina. ,,Aceasta putea fi o metodă de a le comercializa, fiind prezentate chiar de Fuhrer. Am descoperit fotografii cu el folosind aceste obiecte,” adaugă ea. 

Printre artefacte se numără şi instrumentul de măsurare a craniului. Acesta fiind un simbol al experimentelor naziste asupra raselor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase