Home » Istorie » Hattuşa, oraşul străvechi în care a fost semnat primul tratat de pace din istorie – Galerie Foto

Hattuşa, oraşul străvechi în care a fost semnat primul tratat de pace din istorie – Galerie Foto

Hattuşa, oraşul străvechi în care a fost semnat primul tratat de pace din istorie – Galerie Foto
Publicat: 15.07.2017
Una dintre zonele Turciei mai puţin vizitate de turişti, dar care are o importanţă istorică deosebită, este străvechiul oraş Hattuşa, aflat în apropierea oraşului din prezent Boğazkale.

Hattuşa a fost în trecut capitala Imperiului Hitit menţionat în Bible ca fiind unul dintre cele mai puternice imperii din antichitate. Poporul hitit a trăit în aceeaşi perioadă cu egiptenii antici având puteri egale, informează Amusing Planet. În timpul bătăliei de la Kadesh, hitiţii au luptat împotriva egiptenilor, forţându-l pe faraonul Ramses al-II-lea să îşi retragă armata înapoi în Egipt.

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

Câţiva ani mai târziu, egiptenii şi hitiţii au semnat un tratat de pace, considerat cel mai vechi document de acest fel din lume, Ramses al II-lea căsătorindu-se cu prinţesa hitită pentru a încheia acordul. 

Hitiţi au jucat un rol important în istoria antică. Poporul a dezvoltat cele mai rapide şi uşoare trăsuri din lume, deşi aparţin Epocii Bronzului, acestea au fost realizate cu ajutorul uneltelor din fier. Până în secolul XX, poporul hitit era considerat unul imaginar, deoarece nu exista nicio dovadă a existenţei lui. Dar în urma excavărilor a fost descoperit oraşului Hattuşa şi sute de mese din lut care documentau activităţile diplomatice ale hitiţilor, inclusiv tratatul de pace semnat după Bătălia de la Kadesh între hitiţi şi egipteni, în secolul XIII î.Hr.

Hattuşa şi Imperiul Hitit au fost distruse în secolul XII î.Hr. Cercetările sugerează că oraşul a fost incendiat, însă anterior locuitorii au plecat din oraş, luând cu ei obiectele valoroase şi documentele oficiale importante. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase