Home » Istorie » Două mumii ce aparţin unei civilizaţii misterioase au fost descoperite în permafrostul dezgheţat din Siberia

Două mumii ce aparţin unei civilizaţii misterioase au fost descoperite în permafrostul dezgheţat din Siberia

Două mumii ce aparţin unei civilizaţii misterioase au fost descoperite în permafrostul dezgheţat din Siberia
Publicat: 25.07.2017
Corpul mumificat al unui adult şi al unui nou-născut amebele înfăşurate în cupru au fost descoperite în permafrostul dezgheţat al Siberiei.

Guvenatorul districtului Yamalo-Nenets a declarat că descoperirea include două mumii înfăşurate în materiale textile groase, blană şi scoarţă de copac.Atât copilul cât şi adultul erau amplasaţi între plăci de cupru, informează IFL Science. 

Experţii consideră că a fost utilizat cuprul pentru proprietăţile sale antimicrobiene care au ajutat la conservarea cadavrelor. Mumia adultului măsoară 170 de centimetri, în timp ce cea  cu dimensiuni mai reduse pare a fi a unui copil de până la 6 luni. 

Vârsta mumiilor nu este confirmată momentan. Însă zona în care au fost găsite a fost populată în mare parte în secolul XIII. Mumiile fac parte dintr-o serie amplă descoperită de arheologi în cadrul sitului Zeleny Yar de la începutul anului 1997. Între anii 2013 şi 2017, au fost descoperite în zonă 47 de morminte. 

Deşi săpăturile au dezvăluit numeroase descoperiri, sunt cunoscute puţine aspecte privind viaţa locuitorilor zonei din acea perioadă. Anterior în zonă a fost desoperit un vas din bronz originar din Persia. Conexiunea dintre civilizaţiile siberiene şi cele persane nu este cunoscută până în prezent. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase