Home » Istorie » Cine a fost adevăratul ”Jack Spintecătorul”? Istoricii confirmă o ipoteză lansată în urmă cu 25 de ani despre cel mai faimos criminal din Londra

Cine a fost adevăratul ”Jack Spintecătorul”? Istoricii confirmă o ipoteză lansată în urmă cu 25 de ani despre cel mai faimos criminal din Londra

Cine a fost adevăratul ”Jack Spintecătorul”? Istoricii confirmă o ipoteză lansată în urmă cu 25 de ani despre cel mai faimos criminal din Londra
Publicat: 13.08.2017
Cercetătorii susţin că au aflat în sfârşit identitatea lui ''Jack Spintecătorul'', criminalul faimos Londra care a trăi în urmă cu 130 de ani. Criminalul a devenit faimos după ce a ucis cinci femei în Whitechapel în 1888.

Cinci femei au fost ucise în 1888 în Whitechapel:  Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes şi Mary Jane Kelly.

James Maybrick, un om de afaceri victorian a fost considerat de unele persoane ca fiind principalul suspect după ce a fost descoperit în casa sa un jurnal în care James afirma că el este Spintecătorul, informează Mail Online.

În jurnal este inclusă afirmaţia ,,Ofer numele meu real, pentru ca istoria să prezinte cum poate iubirea să transforme un gentleman înnăscut. Cu sinceritate Jack Spintecătorul”. Însă, specialiştii au pus la îndoială cum a apărut jurnalul şi veridicitatea declaraţiilor. Recent, Robert Smith, autorul cărţii ,,25 Years of The Diary of Jack the Ripper: The True Facts,” a cercetat descoperirea şi a ajuns la concluzia că jurnalul este autentic. 

,,Noile dovezi sugerează că pe 9 martie 1992 jurnalul a fost scos de sub podeaua din camera care a servit ca dormitor pentru James Maybrick în 1889.”

Într-o altă carte, istoricul Withnail susţine că fratele lui Maybrick, Michel Maybrick, era Spintecătorul. El susţine că ambii fraţi făceau parte din organizaţia francmasonilor care le oferea protecţie împotriva legii.  

Alte teorii recente sugerează că un comerciant care livra carne numit Charles Allen ar putea fi suspectul principal deoarece ruta sa de livrare concide cu adresele victimelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase