Home » Istorie » Semnele distinctive ale unui ritual canibalistic, descoperite într-o peşteră din Regatul Unit

Semnele distinctive ale unui ritual canibalistic, descoperite într-o peşteră din Regatul Unit

Publicat: 12.08.2017
Experţii au descoperit oase inscripţionate ce ar fi putut face parte dintr-un ritual canibalistic din perioada paleolitică.

Oasele umane cu urme provocate de tăiere sau descarnare sunt descoperite deseori în siturile Magdaleniene din Europa, informează Science Daily. Analizele anterioare realizate asupra rămăşiţelor au demonstrat că acestea prezintă urme ale canibalismului uman, dar paleontologii dezbat dacă acestea au fost gravate intenţionat sau sunt rezultatul măcelăritului. 

Autorul studiului prezent a analizat radiusul drept excavat în 1987 din peştera Gough. Osul prezenta urme de tăieturi şi urme de dinţi umani. De asemenea, pe o anumită regiune a osului au fost observate tăieturi în zig zag. Pentru a determina dacă aceste semne au fost realizate intenţionat, experţii au realizat o analiză micro-morfometrică şi au comparat rezultatele cu cele descoperite pe artefactele din aceeaşi perioadă. 

Credit: Bello et al (2017); CCAL

Rezultatele sugerează că urmele au fost realizate intenţionat, astfel experţii ajungând la concluzia că rămăşiţele fac parte dintr-un ritual canibalistic. Deşi în prezent experţii pot realiza doar presupuneri cu privire la semnificaţia din spatele urmelor, ei sugerează că reprezintă un exemplu unic al unui ritual de înmormântare canibalistic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase