Home » Istorie » O ”gaură neagră a morţii” subacvatică a fost descoperită de cercetători: conţine oase şi rămăşiţe ale unei fete care poate rezolva un mare mister din istoria Americii

O ”gaură neagră a morţii” subacvatică a fost descoperită de cercetători: conţine oase şi rămăşiţe ale unei fete care poate rezolva un mare mister din istoria Americii

O ”gaură neagră a morţii” subacvatică a fost descoperită de cercetători: conţine oase şi rămăşiţe ale unei fete care poate rezolva un mare mister din istoria Americii
Publicat: 02.09.2017
Cercetătorii care au investigat ”Hoyo Negro” (Gaura Neagră), de sub Peninsula Yucatan, Mexic au scos la iveală un număr de oase care datează de acum 13.000 de ani, care conţin rămăşiţele mai multor specii din Pleistocen şi ale lui Naia, o fată de 15 ani care este cel mai complet schelet de om descoperit în America în acea perioadă.

Echipa de cercetare, de la East Tennessee State University, îşi va prezenta descoperirea la conferinţa de la Society of Vertebrate Paleontology, din Calgary, Alberta (Canada), scrie Daily Mail.

Printre oasele descoperite în peşteră se diferenţiază trei specii de leneşi, dintre care una este complet nouă. De asemenea, aceştia au găsit oase de urşi, lei de munte, feline cu colţi pumnal, specii înrudite cu elefanţii şi tapiri.

Cea mai importantă descoperire o reprezintă însă resturile umane ale fetei, conservate excelent.

„Conservarea materialului fosil este extraordinară şi ne va permite să reconstruim diverse aspecte ale anatomiei, relaţiile evolutive şi comportamentul speciilor”, precizează Blaine Schubert de la East Tennessee State University, cercetător care a participat la acest studiu. Acesta mai adaugă şi că „diversitatea faunei ne oferă o nouă imagine uimitoare a regiunii care se afla în plină schimbare climatică”.

În timpul ultimei ere glaciare, nivelul mării era mult mai scăzut, permiţând animalelor şi oamenilor să traverseze anumite pasaje. Rămăşiţele de la Hoyo Negro ilustrează o imagine extrem de rară a mediului în schimbare al Americii Centrale şi al sudului Mexicului. Astfel, regiunea făcea înainte legătura între sudul şi nordul Americii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Savanţii au descoperit cele mai vechi fosile. Au o vechime de 3,77 miliarde de ani

Paleontologii au descoperit un sit extrem de bogat în fosile ale unor organisme marine de acum 180 de milioane de ani. ”De fiecare dată când mergem, găsim ceva nou”

Primii oameni au coexistat 25.000 de ani alături de megafauna din Australia. Continentul a început să fie populat în urmă cu 65.000 de ani

O descoperire recentă răstoarnă vechea teorie a apariţiei primilor oameni în America

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase