Home » Istorie » O cercetătoare de la Oxford a analizat 400 de cranii vechi. Analizele au scos la iveală un lucru teribil

O cercetătoare de la Oxford a analizat 400 de cranii vechi. Analizele au scos la iveală un lucru teribil

O cercetătoare de la Oxford a analizat 400 de cranii vechi. Analizele au scos la iveală un lucru teribil
Publicat: 03.09.2017
Tinerii din Londra medievală erau expuşi violenţelor extreme, mult mai rele decât în restul Angliei, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

„Se pare că violenţa în Londra medievală era strâns legată de sex şi de statutul social”, precizează arheologul Kathryn Krakowka de la Universitatea Oxford, membră a echipei de cercetare.

Krakowka a analizat 399 de cranii de la şase cimitire care datează din 1050 până în 1550. Unele dintre acestea era cimitire monastice, care erau folosite de persoane mai înstărite. Altele erau cimitire normale, unde sunt îngropaţi oamenii din clasa de jos, scrie New Scientist.

Aceasta a găsit că 6,8% dintre craniile examinate au prezentat traume rezultate în urma actelor de violenţă. Bărbaţii între vârstele 26 şi 35 de ani sunt afectaţi în mod particular de această traumă. Aproape 25% dintre aceste cranii afectate aparţin persoanelor care, cel mai probabil, au murit în urma acestor răni.

Comparativ, cimitirele din York, un alt mare oraş de la acea vreme, doar 2,4-3,6% prezintă urme de violenţă.

De asemenea, acest efect este asociat cu clasa socială. Un procent mult mai mare de cranii ale persoanelor din clasa de jos aveau semne de violenţă.

Cercetătoarea sugerează că în timp ce persoanele din clasele sociale superioare aveau acces la un sistem legal pentru a-şi rezolva disputele, cei din clasele inferioare aveau metode mai directe de a-şi face dreptate.

Metodă directă exista şi pentru cei din clasele superioare, dar consta într-un sistem de dueluri formale, folosind săbii, cai sau lance şi în care participanţii aveau armură care le proteja şi capul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un cimitir vechi de 7.000 de ani a fost descoperit în România

Descoperirea arheologică a unui MASACRU de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului

Primul MASACRU din istoria umanităţii. Descoperirea făcută de o echipă internaţională de cercetători – FOTO + VIDEO

Cercetătorii au elucidat misterul fenomenului din Londra anului 1952. Ceaţa a ucis aproximativ 26.000 de oameni

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase