Home » Istorie » O comoară arheologică egipteană a fost descoperită în Valea Regilor

O comoară arheologică egipteană a fost descoperită în Valea Regilor

Publicat: 12.09.2017
În cadrul necropolelor Draa el-Naga aflate în apropeirea Văii Regilor din Egipt a fost descoperit un mormânt egiptean remarcabil.

Mormântul este alcătuit dintr-o cameră mică şi o altă încăpere aflată la opt metri sub pământ în care au fost descoperite patru mumii, informează The Guardian. Conform specialiştilor, principalul locuitor a fost un aurar numit Amenemhat care a trăit în dinastia a-XVIII-a, perioadă dominată de lideri precum Nefertiti, Tutankhamun şi Hatshepsut. În cadrul mormântului au fost descoperite schelete, artefacte funerare, inclusiv 150 de statui ushabti care urmau să fie servitorii în viaţa de apoi, patru sarcofage din lemn, bijuterii şi conuri funerare.

Zahi Hawass, unul dintre principalii egiptologi din cadrul Ministerului pentru Antichităţi din Egipt susţine că descoperirea este extrem de importantă. Dintre cele 50 de conuri funerare descoperite, 40 aparţineau altor patru lideri din acea perioadă ale căror rămăşiţe nu au fost descoperite încă. Mostafa Waziry, conducătorul excavărilor, afirmă că ”acesta este un semn bun. Înseamnă că trebuie să continuăm săpăturile pentru a descoperi încă patru morminte”. 

Ministrul Antichităţilor, Khaled Alnani, susţine că este o descoperire ”excepţională”. El susţine că 2017 a fost un an al descoperirilor arheologice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase