Home » Istorie » O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani

O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani

Autor: Alexandru Voiculescu 11.17.2017
O cameră secretă a lui Michelangelo care conţine desene şi schiţe unice, deschisă după sute de ani
Timp de două luni, în anul 1530, Michelangelo s-a ascuns într-o cameră secretă aflată sub Capelele familiei de Medici, „umplând pereţii cu desene” pentru a uita de frică, aşa cum îşi aminteşte mai târziu.

Acesta a construit mausoleul familiei de Medici, cea mai influentă din Florenţa, dar a trebuit să se ascundă atunci când a susţinut o revoltă populară împotriva lor, scrie Fox News.

„M-am ascuns într-o mică celulă, îngropat ca morţii de deasupra”, relata acesta după ce a fost iertat de familie şi a terminat capelele.

Camera a fost descoperită în 1975, iar acum, pentru prima dată, publicul o poate vedea. Părţi din desene includ porţiuni din Capela Sixtină. Este o încăpere extrem de mică de doar 7X2 metri.

După ce camera a fost curăţată, aceasta a fost închisă pentru a proteja arta.

Acum, directorul Muzeului Bargello, care administrează capelele, susţine că oficialii „vor face camera secretă a lui Michelangelo accesibilă publicului larg. Există un plan în desfăşurare care să facă acest spaţiu sigur pentru vizitatori”. Din cauza scărilor înguste şi abrupte, doar un număr mic de vizitatori poate intra în acelaşi timp.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce mesaje secrete a ascuns Michelangelo în picturile din Capela Sixtină?

Detaliile OBSCENE ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a înfrunta Biserica Catolică

Michelangelo, geniul Renaşterii Italiene. Cum a ajuns acesta unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai lumii

Faimoasa comoară a Europei la care Michelangelo a folosit Raportul de Aur. La inaugurarea ei, artistul a fost acuzat de obscenităţi