Home » Istorie » O mumie egipteană a fost analizată în premieră cu un accelerator de particule, iar rezultatele sunt surprinzătoare

O mumie egipteană a fost analizată în premieră cu un accelerator de particule, iar rezultatele sunt surprinzătoare

Publicat: 07.12.2017
Specialiştii au descoperit recent o nouă unealtă care le-a permis să observe interiorul unei mumii egiptene, un accelerator de particule cu energie crescută.

Mumia Hibbard conţine corpul unei tinere egiptence care a avut în jur de cinci ani în momentul morţii. Conform NewsWeek, aceasta a trăit într-o zonă agricolă din vestul Nilului şi a murit din cauza unei boli, varicelă sau malarie. 

Specialiştii au utilizat dispozitivul Advanced Photon Source, cu raze X extrem de luminoase, pentru a analiza mumia. Mumia cântăreşte în jur de 22 de kilograme şi conţine doar rămăşiţele unei fete. Prin intermediul acceleratorului de particule specialiştii au putut observa obiectele cu care fata a fost îngropată. Cioburi care ar fi făcut parte din smoală i-au fost amplasate în craniu după ce i-a fost extras creierul. Mai multe sârme ale căror sursă este necunoscută au fost descoperite în dinţii mumiei. Iar în stomacul acesteia a fost găsit un obiect de dimensiuni mici. 

Mumia conţine şi pictura unei feţe pe o placă de lemn, metodă relativ neobişnuită doarece în general sarcofagele erau decorate cu sculpturi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase