Home » Istorie » Fragmente de hârtie descoperite într-un tun al lui Barbă Neagră dezvăluie ce citeau piraţii

Fragmente de hârtie descoperite într-un tun al lui Barbă Neagră dezvăluie ce citeau piraţii

Publicat: 12.01.2018
În general piraţii din trecut sunt ilustraţi ca fiind persoane inculte şi needucate, al căror interes era doar acela de a captura vase şi de a fura bogăţii. Însă o descoperire recentă a unui text ilizibil descoperit în tunul lui Barbă Neagră prezintă o imagine diferită a acestui tip diferit de marinari.

O descoperire recentă sugerează că Barbă Neagră şi echipajul acestuia citeau deseori ”poveşti de călătorie”. Conform Gizmodo, acest tip de poveşti erau populare în secolul XVII şi XVIII, în ele fiind prezentate întâmplări din expediţiile pe mare. 

Barbă Neagră deţinea o copie a romanului lui Edward Cooke,  A Voyage to the South Sea, and Round the World, Perform’d in the Years 1708, 1709, 1710 and 1711, în care era detaliată participara ofiţerului britanic în cadrul expediţiilor globale de la bordul navelor Ducele şi Ducesa.

Restauratorii au realizat descoperirea în timp ce lucrau cu artefactele de pe nava lui Barbă Neagră care s-a scufundat în regiunea Carolina de Nord în 1718. Specialiştii au descoperit 16 fragmente de text în interiorul unui tun. După câteva luni de cercetare şi conservare a documentelor, aceştia au realizat că este prima ediţie a cărţii lui Cooke, publicată în 1712. 

Descoperirea furnizează informaţii cu privire la cărţile pe care le citeau marinarii în secolul XVIII, aceasta fiind prima dovadă a existenţei unei cărţi la bordul navei lui Barbă Neagră. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase