Home » Istorie » Jack Churchill, singurul luptător din cel de-Al Doilea Război Mondial care a ucis un inamic cu arcul

Jack Churchill, singurul luptător din cel de-Al Doilea Război Mondial care a ucis un inamic cu arcul

Publicat: 03.03.2018
Pentru cei ce au luptat alături de el, Jack Churchill părea un om fără frică, dar pentru cei împotriva căruia lupta era un personaj terifiant. Puţine persoane îi puteau rezista atunci când se apropia. Se mişca rapid şi în linişte, în mare parte doar cu un paloş într-o mână şi o puşcă în cealaltă. Se antrena din greu şi îşi folosea aptitudinile de fiecare dată când avea oportunitatea.

Jack mânuia excelent baioneta sau pistolul, însă era talentat şi la trasul cu arcul. Înainte de începerea războiului din 1939, Jack se afla în Oslo, Norvegia, şi concura în cadrul Campionatului Mondial de Tras cu Arcul. Conform War History Online. în timpul războiului campionatul nu s-a mai desfăşurat, iar Jack a căutat un alt loc pentru a-şi arăta abilităţile. Aşadar, şi-a luat arcul şi a plecat înapoi în Marea Britanie. Lupta din portul francez Dunkerque a fost una dintre cele mai grele bătălii duse de britanici. În întregul continent se instala haosul, ţările erau cucerite, guvernele înlocuite, iar hărţile retrasate. Avansul maşinăriei de război nazist era de neoprit.

Sursa: Wikimedia Commons

În mai 1940, Jack Churchill îşi punea bazele reputaţiei de pe frontul de luptă. Soldaţii se aflau într-un turn din care vegheau oraşul, iar Jack era la comanda unei unităţi mici. Bărbatul era înarmat ca de obicei cu un arc, o sabie şi o baionetă. De asemenea, avea două cuţite, un revolver şi grenade ataşate centurii de la brâu. Pe străzile oraşului apăreau patrulele inamicilor. Jack era stăpân pe sine, a ridicat arcul ce era aproape cât el şi a spus: ”Îl voi strâpunge pe primul bărbat cu săgeata”.

Sergentul ce se afla în frunteau trupelor inamice şi-a ridicat privirea către turn şi a văzut ce se întâmplă, fără să se poată feri săgeata l-a lovit direct în gât. A murit înainte să cadă la pământ. Turnul era plin de soldaţi de ambele părţi. Jack a coborât din turn alături de un grup de soldaţi şi, acoperit de focul mitralierelor soldaţilor săi din turn, a ordonat oamenilor săi să deschidă focul. În timp ce grupul său a deschis focul către inamici, Jack s-a dat la o parte, a numărat până la 10 şi a fugit cu viteză înspre soldaţii inamici. Jack omorâse trei dintre soldaţi inainte ca aceştia să îl observe. La scurt timp, cineva a strigat un cuvânt în germană şi a ridicat o bucată de pânză albă.  În acea zi, Jack a devenit o legendă. Jack a trăit până la vârsta de 89 de ani şi a murit în Marea Britanie în 1996. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase