Home » Istorie » Modul inedit prin care un bărbat a protestat împotriva alegerii preşedintelui Abraham Lincon

Modul inedit prin care un bărbat a protestat împotriva alegerii preşedintelui Abraham Lincon

Publicat: 17.02.2018
De-a lungul istoriei, oamenii au protestat în diverse moduri. Însă un fermier bogat din SUA, loial al democraţilor, a jurat că nu se va mai bărbieri niciodată dacă republicanul Abraham Lincon va fi ales preşedinte.

Valentine Tapley şi-a ţinut promisiunea şi, până când a murit, în 1910, la vârsta de 80 de ani, barba sa a ajuns la 3,6 metri lungime. Conform Vintage News, bărbatul a început să-şi crească barba cu mult timp înainte de alegerile din 1860. Născut în 1830, Tapley era cel mai mare dintre cei patru fraţi ai săi. Părul său facial a început să-i crească de la vârsta de 13 ani, iar după spusele bărbatului acesta nu şi-a ras niciodată părul facial. 

Până la vârsta de 20 de ani, Tapley avea o barbă atât de lungă încât şi-o împletea şi o băga pe sub cămaşă atunci când lucra la fermă. În timp, după ce barba a continuat să crească, bărbatul a început să o înfăşoare în jurul corpului său pe sub haine. În cele din urmă a început să-şi înfăşoare barba într-un material pe care îl purta pe corp. 

Sursa: Youtube

În momentul alegerii lui Lincoln ca preşedinte, barba sa ajunsese la 1 metru şi 82 de centimetri. Atunci când barba lui Tapley a ajuns la peste 2 metri se spunea că ar fi cea mai lungă din lume. La scurt timp, bărbatului i-a fost oferită suma de 5.000 de dolari (125.000 de dolari din prezent) pentru a lua parte la o expoziţie din cadrul Muzeului din Londra, însă a refuzat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase