Home » Istorie » Descoperire arheologică de proporţii în Finlanda: vestigii ale unui oraş medieval a fost descoperite din întâmplare

Descoperire arheologică de proporţii în Finlanda: vestigii ale unui oraş medieval a fost descoperite din întâmplare

Descoperire arheologică de proporţii în Finlanda: vestigii ale unui oraş medieval a fost descoperite din întâmplare
Publicat: 04.03.2018
Arheologii au găsit clădiri şi drumuri sub o sală de sport a unei şcoli din Turku, Finlanda, atunci când au înlăturat podeaua pentru renovări.

Muncitorii au găsit vestigiile a două case, scări şi un drum pavat care datează din secolul al XIV-lea, scrie The History Blog.

Nu este însă o descoperire neaşteptată. Fiind cel mai vechi oraş din Finlanda, Turku a fost fondat în secolul al XIII-lea şi deşi centrul medieval al oraşului din jurul catedralei a trebuit reconstruit după un incendiu din 1827, excavările din anii ’90 au scos la iveală fundaţiile caselor din piatră şi cărămidă din secolele XIII şi XIV.

Catedrala Turku, care se află lângă Şcoala Catedralei de care ţine şi sala de sport, a fost consacrată în anul 1300. De asemenea, şcoala există tot din secolul al XIII-lea, făcând parte din centrul religios şi cultural al oraşului Turku.

„Ce a fost surprinzător este cât de bine au fost conservate”, a precizat Kari Uotila, conducătorul expediţiei de excavare.

Studiile de teren vor mai continua pentru încă o lună. Echipa speră să atingă nivelul podelei caselor. Problema majoră constă în ce se poate face după aceea cu sala de sport. Aceasta nu se poate reconstrui fără să se distrugă vestigiile medievale.

Arhitectul local Benito Casagrande precizează că trebuie realizat alt tip de podea, care să nu necesite piloni de susţinere, aşa cum se voia înainte de descoperire. Podeaua ar trebui ridicată la o înălţime mai mare şi tavanul fals eliminat, pentru a păstra acelaşi spaţiu în sala de sport.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O descoperire arheologică de excepţie întăreşte ideea conform căreia ”există o continuitate a existenţei evreilor în Ierusalim”

Cea mai mare descoperire arheologică din ultimii ani. Ce a scos la iveală scanarea cu laser a pădurilor din Cambodgia

Descoperirea arheologică a unui MASACRU de acum 10.000 de ani schimbă teoriile despre istoria războiului

Cea mai mare descoperire arheologică din Marea Britanie din perioada romană. ”Această colecţie este foarte importantă”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase