Home » Istorie » Arheologii au descoperit 40 de mumii şi un colier inscripţionat cu ”un an nou fericit” în Egipt

Arheologii au descoperit 40 de mumii şi un colier inscripţionat cu ”un an nou fericit” în Egipt

Arheologii au descoperit 40 de mumii şi un colier inscripţionat cu ”un an nou fericit” în Egipt
Publicat: 27.02.2018
Un cimitir antic cu 40 de mumii şi un colier pe care scrie ''un an nou fericit'' au fost descoperite în valea Nilului, Egipt. Arheologii care au început săpăturile anul trecut au descoperit morminte ce aparţineau preoţilor lui Thot, un zeu străvechi al Lunii şi înţelepciunii.

Cimitirul ce are o vechime de 2.000 de ani a fost descoperit în oraşul Minya, la sud de Cairo şi conţine borcane canopice şi alte obiecte funerare. Mail Online notează că mumia preotului era decorată cu mărgele albastre şi roşii şi o pânză poleită cu bronz. În cadrul sit-ului au mai fost descoperite 40 de sarcofage care ar fi aparţinut membrilor familiei preotului, unii având numele scris cu hieroglife. 

Într-un alt mormânt se aflau câteva coşciuge, statuete ce înfăţişau preoţi antici precum şi alte artefacte funerare. ”Vom avea nevoie de cel puţin cinci ani pentru a lucra în cadrul necropolelor. Este doar începutul unei noi descoperiri,” a declarat ministrul antichităţilor Khaled al-Anani. 

Conform arheologilor, necropolele conţin membri ai diferitelor familii şi se crede că datează din ”Perioada Târzie” a Egiptului antic şi dinastia Ptolemaică. Excavările au început în anul 2017, iar în mai au fost descoperite necropole ce conţin cel puţin 17 mumii, printre acestea fiind corpul unei femei şi al unui copil  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase