Home » Istorie » A supravieţuit căderii într-un butoi de pe cascada Niagara, dar a murit după ce a alunecat pe o coajă de portocală. Povestea unui om amator de senzaţii tari

A supravieţuit căderii într-un butoi de pe cascada Niagara, dar a murit după ce a alunecat pe o coajă de portocală. Povestea unui om amator de senzaţii tari

Publicat: 10.03.2018
În fiecare moment, 169 de milioane de litri cubi de apă se propagă de la o înălţime de peste 53 de metri. Cascada Niagara aflată la graniţa dintre Canada şi SUA este denumirea a trei cascade ce transformă lacul Erie în lacul Ontario.

Cascada Niagara se află pe lista tuturor persoanelor pasionate de călătorii. Însă există şi acele persoane care îşi doresc mult mai mult decât o plimbare cu barca. 

Conform Vintage News, în 1829, Sam Patcha a sărit de pe cascadă şi a supravieţuit oferind astfel un exemplu pentru împătimiţii senzaţiilor tari. Pe 24 octombrie 1901, o profesoară de 63 de ani din New York s-a aruncat de pe cascada Niagara într-un butoi. Astfel, Annie Edson a devenit prima persoană ce a supravieţuit unei astfel de cascadorii într-un butoi. Era ziua sa de naştere şi a reuşit să iasă la suprafaţă vie. Însă după cădere, acoperită de sânge, femeia a spus: ”Nimeni nu ar trebui să mai încerce asta vreodată.”

Sursa: WIkimedia Commons

De atunci şi până în prezent, majoritatea persoanelor ce au urmat exemplul lui Sam şi Annie au murit. Conform estimărilor, 5.000 de persoane au murit în urma căderii. Din nefericire, numărul include şi sinucideri. Însă printre aceştia se află şi persoane care au încercat cascadoria şi au reuşit. Printre ei se află şi Bobby Leach, un artist de la circ ce a supravieţuit căderii într-un butoi, însă a murit 15 ani mai târziu într-un mod cu totul bizar. 

Pe 25 iulie 1911, într-un moment în care nimeni nu a reuşit să-i calce pe urme lui Annie, Leach s-a aruncat de pe cascadă într-un butoi proiectat special din oţel după care a petrecut şase luni în spital. În urma căderii, şi-a fracturat ambele rotule şi mandibula, însă era fericitul deţinător al titlului de primul bărbat ce a supravieţuit unei căderi de pe cascada Niagara într-un butoi. 

Bărbatul şi-a construit butoiul special pentru a prinde o viteză mult mai mare. Deşi a fost imobilizat pentru mai bine de şase luni, Leach a devenit faimos. Acesta a efectuat turnee în Canada, SUA şi Marea Britanie timp de şapte ani. 

Pe când avea 60 de ani, Bobby Leach s-a întors la casacada Niagara  având intenţia de a înota în curenţii rapizi ai apei. Însă a eşuat fiind salvat de canadianul William Hill Sr. În 1926, în timpul unui alt turneu în Noua Zeelandă, bărbatul a alunecat pe o coajă de portocală ce se afla pe trotuarul din apropierea apartamentului său şi şi-a rupt piciorul. Din cauza rănilor din trecut pe care le avea, starea sa de sănătate s-a agravat piciorul dezvoltând necroză şi în cele din urmă fiind amputat. În urma procedurii, starea sa de sănătate s-a agravat şi la scurt timp a murit . 

În prezent este ilegal atât în SUA cât şi în Canada să sari de pe cascada NIagara. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase