Home » Istorie » Proiectul metroului din Roma continuă să scoată la iveală lumea ascunsă a anticilor

Proiectul metroului din Roma continuă să scoată la iveală lumea ascunsă a anticilor

Proiectul metroului din Roma continuă să scoată la iveală lumea ascunsă a anticilor
Publicat: 10.03.2018
Pentru arheologii italieni şi nu numai, săparea de noi linii de metrou la Roma reprezintă o oportunitate inestimabilă pentru descoperirea secretelor uneia dintre celei mai importante civilizaţii antice. Ultima de acest gen reprezintă o casă decorată care aparţinea unui comandant militar.

Chiar şi după descoperirea complexului militar din staţia Amba Aradam, „nu ne mai imaginam să mai găsim o casă importantă cu o fântână şi cel puţin 14 camere”, a precizat Simona Morretta, arheologul responsabil pentru sit. Una dintre camere pare să fi avut încălzire.

Au mai descoperit şi ceea ce pare a fi un depozit, scrie New York Times.

Morretta susţine că această casă a fost conservată foarte bine: „decoraţiile erau în mare parte intacte, atât mozaicurile de pe podea şi pereţi”.

Camera a fost îngropată intenţionat în timpul celui de al treilea secol e.n., chiar înainte ca Împăratul Aurelian să construiască zidurile protectoare ale oraşului.

De asemenea, excavările au scos la iveală artefacte din lemn rar. „De obicei, nu găseşti multe vestigii din lemn în Roma”, a precizat Morretta.

Ruinele vor fi scoase şi repuse în staţii, proces care ar ajuta la prezervarea vestigiilor în timpul construcţiei staţiilor. Astfel, ruinele pot fi văzute de pasageri, deci intrările în unele dintre staţiile capitalei Italiei vor fi un fel de mini-muzee.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 10 descoperiri arheologice din 2017

Urme de ţevi de plumb găsite în ţărâna de lângă Roma antică oferă indicii neştiute cu privire la istoria imperiului

Zece moduri ciudate şi controversate în care culturile din trecut vedeau sexualitatea umană. Pedofilia era încurajată în multe societăţi antice

O machetă din bronz oferă detalii importante despre carele de curse romane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase