Home » Istorie » Submarinul nazist ce l-ar fi transportat pe Hitler în America de Sud după cel de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit în apropiere de Danemarca

Submarinul nazist ce l-ar fi transportat pe Hitler în America de Sud după cel de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit în apropiere de Danemarca

Publicat: 20.04.2018
Un submarin german dispărut despre care se spune că l-ar fi dus pe liderul nazist în America de Sud a fost descoperit după 73 de ani.

U-3523 a fost unul dintre submarinele de tipul XXI ale lui Hitler ce erau proiectate într-un mod cu totul nou. Conform Mail Online, anterior se credea că U-3523 a fost scufundat în urma unui atac al britanicilor de pe 6 mai 1945, însă faptul că nava nu a fost găsită a alimentat zvonurile privind faptul că nava a scăpat. 

În prezent, nava a fost localizată la 10 mile marine de Skagen, cel mai nordic oraş din Danemarca. Membrii Muzeului de Război din Danemarca ce au descoperit  epava susţin că nava a fost utilizată de către Hitler pentru a scăpa după înfrângerea din cel de-Al Doilea Război Mondial. După război, au existat multe zvonuri privind evadarea liderului nazist împreună cu aurul pe care îl avea într-un submarin U-3523. 

Sursă: Muzeul de război din Danemarca

Submarinele de tipul XXI puteau naviga în imersiune pentru o lungă perioadă de timp, iar U-3523 avea o autonomie prin care ar fi putut naviga non-stop către America de Sud. Însă, până în prezent, nimeni nu ştie dacă aceasta a fost destinaţia finală a submarinului sau dacă la bordul său se aflau pasageri valoroşi în plus faţă de cei 58 de membrii ai echipajului ce au murit în cadrul scufundării. ”Conform zvonurilor, acest submarin ar avea o valoare uriaşă pentru germani,” a declarat Gert Normann Andersen, directorul muzeului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase