Home » Istorie » Masacru desprins din serialul Game of Thrones. Rămăşiţele descoperite într-un sit din Suedia dezvăluie cum a fost ”măcelărit” un întreg sat

Masacru desprins din serialul Game of Thrones. Rămăşiţele descoperite într-un sit din Suedia dezvăluie cum a fost ”măcelărit” un întreg sat

Masacru desprins din serialul Game of Thrones. Rămăşiţele descoperite într-un sit din Suedia dezvăluie cum a fost ”măcelărit” un întreg sat
Publicat: 28.04.2018
În 2010, cercetătorii ce explorau o fortăreaţă din secolul V de pe o insulă din Suedia au descoperit membrele inferioare ale unui schelet în apropierea pragului unei uşi. Pentru cercetători a fost straniu faptul că oamenii din trecut au lăsat un cadavru neîngropat să putrezească în apropierea zidurilor de piatră ale satului în care locuiau aproximativ 200 de persoane.

După ce au dezgropat şi restul scheletului, specialiştii au descoperit că persoana a fost ucisă, iar lângă acesta au descoperit rămăşiţele altei persoane ucise cu brutalitate. Conform NY Times, în case şi pe străzile satului au descoperit şi alte rămăşiţe ale persoanelor ce fuseseră măcelărite. 

”Ne-am dat seama că era vorba despre un masacru,” a declarat Clara Alfsdotter, fostă studentă a Universităţii Linnaeus din Suedia. ”Au mers din uşă în uşă şi au ucis tot de la copii până la bătrâni,” adaugă ea. 

Până în prezent, echipa a descoperit rămăşiţele a 26 de indivizi ce au fost ucişi în urmă cu 1.500 de ani. În timpul excavărilor, Alfsdotter şi echipa sa au descoperit şi rămăşiţele unui adolescent ce fusese decapitat şi pe cele ale unui nou-născut ce avea doar câteva luni. Rămăşiţele amintesc de o scenă din serialul Game of Thrones. ”Oamenii l-au comparat cu Nunta Roşie,” a declarat Alfsdotter. 

Majoritatea scheletelor sugerează că oamenii au fost atacaţi din spate sau dintr-o parte. Conform lipsei urmelor de pe braţe, probabil că nu a fost vorba despre o luptă, ci despre o execuţie. Până în prezent, echipa a excavat mai puţin de 10% din sit şi au analizat doar o mică parte din cele 53 de case. Conform descoperirilor realizate până în prezent, atacul a fost brusc. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase