Home » Istorie » Descoperire macabră în Peru: o groapă comună scoate la iveală un eveniment în care au fost sacrificaţi cel puţin 140 de copii

Descoperire macabră în Peru: o groapă comună scoate la iveală un eveniment în care au fost sacrificaţi cel puţin 140 de copii

Descoperire macabră în Peru: o groapă comună scoate la iveală un eveniment în care au fost sacrificaţi cel puţin 140 de copii
Publicat: 02.05.2018
Arheologii din Peru au scos la iveală un loc în care cel puţin 140 de copii au fost sacrificaţi şi îngropaţi în regiunea de nord a ţării, care acum 550 de ani făcea parte din Imperiul Chimú.

Alături de aceştia, cu vârstele cuprinse între 5 şi 14 ani, au mai fost îngropate şi 200 de llame, conform echipei de cercetare condusă de Gabriel Prieto de la Universitatea Naţională din Trojillo, Peru, şi John Verano de la Universitatea Tulane din New Orleans.

„Nicăieri în lume nu există exemple de sacrificii de copii care să se compare cu magnitudinea evenimentului Chimú”, a precizat Verano.

Cu excepţia câtorva schelete incomplete, rămăşiţele descoperite aveau tăieturi şi dislocări ale coastelor, indicând că pieptul lor a fost deschis. De asemenea, lângă groapa comună au fost îngropaţi trei adulţi, inclusiv două femei cu răni mortale la cap, scrie Science News.

În urma datării cu radiocarbon, cercetătorii au ajuns la concluzia că evenimentele au avut loc în jurul anului 1450, la scurt timp înainte ca incaşii să cucerească Chimú în 1470.

Stratul de argilă de deasupra a rezultat probabil din inundaţiile cauzate de ploi. Criza din agricultură cauzată de inundaţii ar fi dus probabil la măsura extremă de a sacrifica un număr atât de mare de copii, conform sugestiilor savanţilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au descoperit de ce societăţile antice practicau sacrificii umane. Nu a fost vorba de onorarea zeilor

Beneficiile sacrificiilor umane au fost calculate pentru prima dată. ”Au ajutat la apariţia a ceea ce avem astăzi” FOTO

Cum a deservit sacrificiul uman inegalităţii sociale

”Poarta către Iad” în care romanii îşi ucideau victimele este la fel de periculoasă şi în prezent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase