Home » Istorie » Cum au fost amplasate pălăriile din piatră de pe capul statuilor din Insula Paştelui. Specialiştii au o nouă teorie

Cum au fost amplasate pălăriile din piatră de pe capul statuilor din Insula Paştelui. Specialiştii au o nouă teorie

Cum au fost amplasate pălăriile din piatră de pe capul statuilor din Insula Paştelui. Specialiştii au o nouă teorie
Publicat: 11.06.2018
Aproape o sută de statui ce se află pe Insula Paştelui i-au fascinat şi intrigat pe specialişti pentru o lungă perioadă de timp. Însă un nou studiu ar putea oferi informaţii valoroase privind modul în care au fost construite statuile ce cântăresc câteva tone.

Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani, unii dintre ei ce au studiat statuile mai bine de 20 de ani, oferă informaţii cu privire la modul în care au fost construite statuile. PopScience notează că antropologii şi fizicienii au utilizat modele 3D ale pălăriilor ce sunt amplasate pe capetele unora dintre statui. 

Pe baza rezultatelor, ei au demonstrat că pălăriile au fost aplicate înainte ca statuile să fie finalizate şi amplasate în regiunile dorite. Privind modul în care au fost transportate statuile există nenumărate teorii, spune coautorul Carl Lipo din cadrul Universităţii Binghamton. 

După analizarea pălăriilor, specialiştii au concluzionat că acestea au fost amplasate prin intermediul unei pârghii amplasate într-un unghi de 17 grade. În urma modelelor computerizate, s-a constatat că localnicii din Rapa Nui au construit rampe din pietre şi sol în faţa statuilor şi apoi au utilizat un sistem de frânghii pentru a amplasa pălăriile. 

Chiar şi aşa, încă ne aflăm în „faza imaginară” a declarat Lipo. Deşi modelele computerizate se potrivesc cu datele antropologice, următorul pas pentru validarea teoriei este realizarea unei replici a pălăriilor de pe capul statuilor din Insula Paştelui. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase