Home » Istorie » Rămăşiţele mumificate ale ”frumoasei adormite”, vechi de 2.000 de ani, au fost descoperite întâmplător

Rămăşiţele mumificate ale ”frumoasei adormite”, vechi de 2.000 de ani, au fost descoperite întâmplător

Rămăşiţele mumificate ale ”frumoasei adormite”, vechi de 2.000 de ani, au fost descoperite întâmplător
Publicat: 30.06.2018
„Frumuseţea adormită” a fost descoperită în îmbrăcăminte luxoasă, într-un mormânt vechi de două milenii aflat sub un rezervor din Rusia.

Arheologii au găsit în acest mormânt şi seminţe de pin, iar starea de conservare perfectă a mumiei are cauze naturale, datorită mormântului de piatră în care a fost găsită, scrie Daily Mail.

De asemenea, s-au găsit unele obiecte de valoare, precum o cataramă din pietre preţioase pe o curea cu mărgele şi o oglindă în stil chinezesc.

Cercetătorii speculează că este vorba despre o femeie hună în urma analizării stilului unui vas găsit în mormânt şi speră să afle mai multe despre viaţa acesteia pe măsură ce analizează rămăşiţele.

Mormântul a fost găsit pe malul râului Yenisei din centrul Siberiei atunci când un rezervor, aflat în amonte faţă de barajul Sayano-Shushenskaya a trecut printr-o perioadă de scădere semnificativă a nivelului apei.

„Partea inferioară a corpului este în special bine conservată”, a precizat Marina Kilunovskaya, de la Institute of History of Material Culture din Sankt Petersburg, una dintre autoarele noului studiu. „Nu este o mumie clasică – în acest caz, mormântul a fost închis şi izolat bine cu un placaj din piatră, permiţând apariţia procesului de mumificare naturală.

Mai uimitor este că rămăşiţele au continuat să fie conservate chiar dacă mormântul s-a aflat sub apă pentru perioade lungi, începând cu anii ’80 când a fost construit barajul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Aceasta poate fi descoperirea anului în Egipt: mumii şi comori în stare aproape perfectă de conservare găsite în morminte vechi de 3.500 de ani

Misterul ”Mumiei care ţipă” a fost rezolvat după 132 de ani

O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare

Ce se află în interiorul unei mumii? Experţii au reuşit să afle secretele egiptenilor cu ajutorul tomografiilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase