Home » Istorie » Povestea cuceririi Vestului Sălbatic, un serial produs de Leonardo DiCaprio, poate fi văzut în România

Povestea cuceririi Vestului Sălbatic, un serial produs de Leonardo DiCaprio, poate fi văzut în România

Publicat: 02.07.2018
“Cum a fost cucerit Vestul Sălbatic”, un serial co-produs şi co-narat de Leonardo DiCaprio, care va fi difuzat de către History.
Primul episod va putea fi urmărit sâmbătă, 7 iulie 2018, de la ora 21:00. 
 
Serialul  explorează o perioadă turbulentă din istoria Americii – primii 75 de ani de la înfiinţarea Statelor Unite, începând cu Revoluţia Americană şi incluzând anii Goanei după aur din California. 

Producţia „Cum a fost cucerit Vestul Sălbatic” urmăreşte aventurile şi dramele unor personaje istorice care s-au remarcat prin explorări şi cuceriri de teritorii sălbatice, precum Daniel Boone, Meriwether Lewis, William Clark sau Andrew Jackson. Pe măsură ce poveştile se vor derula, vor fi introduse şi alte figuri importante, cum ar fi Washington, Hamilton şi Lincoln. 

 
Aceasta este cu atât mai captivantă cu cât este realizată de actorul şi producătorul Leonardo DiCaprio, care a câştigat premiul Oscar în 2016 pentru rolul principal din filmul „The Revenant”, ce spune povestea unei expediţii în zone neexplorate din America anilor 1820. 
 
Serialul propune un context mai larg misiunii relatate în filmul „The Revenant” şi oferă, astfel, posibilitatea publicului de a înţelege mai bine dinamica relaţiilor dintre cuceritorii americani şi triburile indigene, într-o perioadă importantă din istoria Statelor Unite ale Americii. 
 
Serialul ia forma unei docudrame structurate în patru părţi şi este narat la persoana I. Episoadele includ interviuri în exclusivitate cu experţi şi beneficiază de o cinematografie deosebită, fiind filmate printr- combinaţie inovatoare de tehnici, care include utilizarea dronelor, camerelor GoPro şi filmărilor din mână, pentru a obţine o atmosferă autentică a acelei perioade. 
 
Leonardo DiCaprio este unul dintre producătorii executivi ai acestei mini-serii, alături de Jennifer Davisson şi Stephen David. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase