Home » Istorie » Două case vechi de 4.500 de ani au fost descoperite în apropierea piramidelor din Giza

Două case vechi de 4.500 de ani au fost descoperite în apropierea piramidelor din Giza

Două case vechi de 4.500 de ani au fost descoperite în apropierea piramidelor din Giza
Publicat: 11.07.2018
Arheologii au descoperit două case străvechi în apropiere de piramidele din Giza, Egipt. Structurile ar fi găzduit oficialii responsabili pentru supravegherea producţiei de hrană pentru forţele paramilitare din urmă cu 4.500 de ani.

Locuinţele au fost descoperite într-un port străvechi din Giza, într-o perioadă în care Piramida lui Menkaure se construia. Menkaure a fost un faraon ce a trăit între 2490 î.Hr. şi 2472 î.Hr.. 

Conform Live Science, într-una dintre structuri ar fi locuit persoana ce supraveghea tăierea animalelor pentru hrană, în timp ce un preot ce făcea parte din instituţia „wadaat” ar fi locuit în cealaltă casă. Sigiliile descoperite în apropierea casei, ce ar fi aparţinut preotului, conţin menţiuni ale instituţiei wedaat, afirmă Mark Lehner, directorul Asociaţiei Egiptene de Cercetare. Locuinţa este ataşată unei structuri care ar fi fost utilizată pentru malţificare. 

Cele două locuinţe se aflau în apropiere de structurile numite galerii, ce ar fi găzduit paramilitarii din Giza, afirmă Lehner. Specialiştii susţin că în aceste galerii ar fi stat peste 1.000 de persoane. O mare parte din hrană era produsă pentru paramilitari, însă ar fi putut fi utilizată şi pentru hrănirea muncitorilor  din cadrul piramidei

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase