Home » Istorie » O structură misterioasă, veche de 5.000 de ani, a fost descoperită în Irlanda

O structură misterioasă, veche de 5.000 de ani, a fost descoperită în Irlanda

O structură misterioasă, veche de 5.000 de ani, a fost descoperită în Irlanda
Publicat: 21.07.2018
A apărut de nicăieri. După sute de ani de la dispariţie, un sit străvechi a fost descoperit în regiunea arheologică Brú na Bóinne din Irlanda.

Structura a fost observată în timp ce un fotograf înregistra imagini cu ajutorul unei drone. Conform Science Alert, valurile de căldură ar fi dus la reapariţia structurii asemănătoare cu Stonehenge-ul. Aceleaşi fenomene au dus la descoperirea a zeci de alte structuri arhitecturale ascunse. 

„Când am văzut aceste structuri am ştiut imediat că este ceva nemaivăzut până acum”, a declarat fotograful Anthony Murphy. Având în vedere descoperirile recente apărute în urma valului de căldură din Marea Britanie, Murphy ce deţine un site dedicat arheologiei a decis să ridice drona în sudul monumentului Newgrange. 

Structura circulară are aproximativ 150 de metri, în diametru. Arheologii estimează că structura are o vechime de 5.000 de ani. Însă, având în vedere că locul se află pe o proprietate privată, nu se ştie dacă arheologii vor putea realiza cercetări în regiune. Astfel de structuri sunt extrem de rare şi valoroase pentru specialişti şi istorici. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase