Home » Istorie » Un schelet decapitat, descoperit recent, ar putea aparţine primului politician din SUA care a deţinut sclavi

Un schelet decapitat, descoperit recent, ar putea aparţine primului politician din SUA care a deţinut sclavi

Un schelet decapitat, descoperit recent, ar putea aparţine primului politician din SUA care a deţinut sclavi
Publicat: 29.07.2018
Un schelet decapitat descoperit lângă o biserică veche de 400 de ani din Jamestown, Virginia, ar fi putut aparţine primului politician din Statele Unite ale Americii ce a deţinut sclavi.

Arheologii suspectează că oasele ar putea aparţine lui George Yeardley, care a fost guvernator al primei colonii engleze. Mail Online scrie că Yeardley ar fi fost cel ce a implementat sclavia în SUA. 

Navele ar fi ajuns în Virginia având la bord africani, iar Yeardley ar fi fost unul dintre cumpărători. Deşi ar putea dura luni până când specialiştii vor afla adevărata identitate a rămăşiţelor, însă ei consideră că cel mai probabil aparţine primului guvernator al Virginiei. Echipa din cadrul organizaţiei Jamestown Rediscovery a descoperit scheletul aproape intact în una dintre primele biserici din colonie. Însă îi lipseşte craniul. 

Specialiştii susţin că zona superioară a craniului s-ar fi deteriorat în timp sau ar fi fost distrusă de înhumările succesive din zonă. Recent, aceştia au descoperit în acelaşi mormânt şi dinţi ce ar putea ajuta la extragerea ADN-ului necesare identificării persoanei. 

Oasele indică faptul că persoana decedată avea în jur de 30-40 de ani în momentul morţii. Acest fapt coincide cu momentul în care a murit Yeardley, din 1627, când avea 40 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase