Home » Istorie » Un lucru extrem de personal al unui fierar ce a trăit în urmă cu 1.000 de ani a fost descoperit în Scoţia

Un lucru extrem de personal al unui fierar ce a trăit în urmă cu 1.000 de ani a fost descoperit în Scoţia

Publicat: 29.07.2018
Urmele palmei şi a genunchiului unui fierar au fost descoperite de arheologi la peste 1.000 de ani, după ce un incendiu i-ar fi distrus atelierul de pe o insulă din Orkney.

Atelierul ar fi fost destul de inconfortabil, fiind compus dintr-o structură de piatră circulară, jumătate amplasată sub pământ, în cadrul unei aşezări a picţilor de pe insula Rousay. Conform The Guardian, în prezent cercetătorii încearcă să salveze structura ce este erodată de către valuri. 

Stephen Dockrill, principalul cercetător din cadrul Universităţii din Bradford, a declarat că: „Analizele fragmentelor şi rămăşiţelor de pe podea demonstrează că un arămar a lucrat în incintă. Principala surpriză a venit atunci când am ridicat nicovale din piatră şi le-am curăţat. Am putut vedea amprente ale genunchilor şi palmelor meşterului”. 

Credit foto: Universitatea din Bradford

Julie Bind, director al excavărilor, a afirmat că astfel de dovezi personale sunt extrem de importante. „Încercăm să descoperim cât mai multe informaţii despre sit, înainte de a fi distrus de mare. Urma palmei este un lucru atât de personal”, a declarat Bond. 

Clădirea provine din perioada secolelor VI-IX, însă în urma analizelor specialiştii vor putea determina cu exactitate momentul şi materialele cu care meşterul lucra. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase