Home » Istorie » Brânză veche de 3.200 de ani a fost descoperită într-un mormânt egiptean

Brânză veche de 3.200 de ani a fost descoperită într-un mormânt egiptean

Brânză veche de 3.200 de ani a fost descoperită într-un mormânt egiptean
Publicat: 20.08.2018
În urmă cu câţiva ani arheologii descopereau într-un mormânt egiptean mai multe borcane sparte, iar unul dintre ele conţinea o substanţă albă misterioasă.

O nouă analiză a substanţei a dezvăluit că aceasta este o bucată de brânză veche de 3.200 de ani, scrie NY Times. 

„Iniţial, arheologii au suspectat că este vorba despre mâncare, iar după primele teste am descoperit că este vorba despre brânză”, a declarat Enrico Greco, principalul autor al studiului din cadrul Universităţii Peking din Beijing. 

Mormântul în care a fost descoperită brânza aparţine lui Ptahmes, un fost lider militar egiptean care a trăit în secolul XIII î.Hr. Conform studiului el este considerat fostul primar al oraşului străvechi Memphis. Iniţial, mormântul a fost descoperit în 1885, dar a fost acoperit apoi de furtunile de nisip şi redescoperit în 2010. 

Brânza, care era uneori inclusă în alimentele îngropate alături de elita egipteană, avea probabil o consistenţă similară cu cea a „chevre”. „Era probabil foarte moale, aproape tartinabilă. Probabil că se strica foarte repede”, a declarat Paul Kindstedt, profesor din cadrul Universităţii din Vermont. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase