Home » Istorie » O descoperire ”uimitoare” a fost realizată la doi metri sub podeaua mănăstirii Bath Abbey

O descoperire ”uimitoare” a fost realizată la doi metri sub podeaua mănăstirii Bath Abbey

Publicat: 06.09.2018
O podea din mozaic ce aparţine secolului XIII a fost descoperită la doi metri sub podeaua acuală a mănăstirii Bath Abbey din Regatul Unit. Specialiştii au descris descoperirea ca fiind „unică”.

Podeaua alcătuită dintr-un mozaic colorat nu a mai fost văzută de aproximativ 500 de ani, iar aceasta prezintă stemele monarhilor şi baronilor normanzi. Conform Mail Online, acestea oferă o perspectivă asupra interiorului marii catedrale normande. 

Descoperirea „uimitoare” a fost realizată, în timpul lucrărilor de reparare a podelei ce se prăbuşea, în Bath Abbey din Somerset, fondată iniţial în secolul X. Directorul proiectului de renovare, Charles Curnock, a declarat că „observarea acestui mozaic este uimitoare. Ştiam că există o altă podea acolo, dar în alte zone în care am lucrat nu am observat nimic semnificativ”. 

Sursa-captură Youtube

Cai Mason, liderul proiectului Wessex Archaeology, a afirmat că o astfel de descoperire o realizezi „o dată în viaţă”. Conform specialiştilor, mozaicul va fi protejat de o membrană până când vor fi finalizare lucrările de renovare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase