Home » Istorie » Au fost descoperite detaliile primelor transporturi cu sclavi

Au fost descoperite detaliile primelor transporturi cu sclavi

Au fost descoperite detaliile primelor transporturi cu sclavi
Publicat: 09.09.2018

În august 1518, regele Carol I-ul al Angliei a autorizat Spaniei transportarea unor sclavi direct din Africa spre America. Decretul a dus la apariţia unei noi faze a transportului de sclavi direct către America, fără trecerea printr-un port european.

În prezent, cercetătorii au descoperit noi detalii privind primele călătorii de acest fel. Conform History, istoricii David Wheat şi Marc Eagle au identificat 18 transporturi directe către America în primii şapte ani de la decretul lui Carol I-ul. Conform specialiştilor, acestea sunt primele transporturi de acest tip despre care există dovezi.

Comerţul transatlantic cu sclavi nu a început în anul 1518 (anul decretului), dar au început să fie tot mai frecvente după ce regele Carol I-ul a autorizat transporturile directe din Africa către Caraibe. În 1510-1520, navele ce călătoreau din Spania către Caraibe conţineau între 1-2 sclavi şi până la 40 de sclavi per transport.

„Pănă la mijlocul anului 1520 au ajuns la 200 de sclavi pe aceeaşi navă”, a afirmat Wheat, profesor de istorie din cadrul Universităţii de Stat din Michigan. Determinarea zonelor din care proveneau sclavii este dificilă deoarece majoritatea au fost capturaţi şi aduşi în porturi înainte ca navele spaniole să-i transporte în America.

„Acestea sunt printre primele exemple de persoane sclave ce s-au aruncat peste bord sau persoane care au murit din cauza inaniţiei. De asemenea, sunt redate şi unele dintre violenţele şi aspectele brutale ale comerţului cu sclavi”, a declarat Wheat.

Spania a crescut numărul de sclavi pe care îi aducea în Caraibe după 1518, deoarece sclavii aduşi în transporturile anterioare mureau din cauza bolilor europene şi a violenţelor din colonii. Mare parte dintre bărbaţii, femeile şi copiii sclavi nu aveau opţiunea de a-şi cere libertatea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase