Home » Istorie » O fosilă unică din Era Glaciară, perfect conservată, a fost descoperită în Canada

O fosilă unică din Era Glaciară, perfect conservată, a fost descoperită în Canada

O fosilă unică din Era Glaciară, perfect conservată, a fost descoperită în Canada
Publicat: 18.09.2018
Două mamifere, conservate perfect, din Era Glaciară, au fost descoperite de către mineri în nord-vestul Canadei. Una dintre ele este considerată unicat.

Un pui de lup şi un pui de ren au fost descoperiţi de minerii din Yukon în permafrostul topit. Conform FoxNews, obţinerea unei fosile cu blană, piele şi ţesut muscular este extrem de rară, însă în acest caz ambele specimene au toate cele trei structuri. Specialiştii au determinat, prin datările cu radiocarbon, faptul că fosilele au peste 50.000 de ani vechime. 

Puiul de lup se află într-o stare excepţională, fiind observate detalii la nivelul capului, cozii, labelor, pielii şi blănii. În timp ce puiul de ren este conservat parţial, capul, trunchiul şi membrele inferioare din faţă fiind intacte. 

„Conform informaţiilor noastre, este singurul lup mumificat din Era Glaciară descoperit până în prezent în întreaga lume”, a declarat Grant Zazula, paleoantropolog local. 

Julie Meachen, specialist în mamiferele din Era Glaciară, ce va analiza în viitor puiul de lup a declarat: „atunci când Grant mi-a trimis imaginile şi mi-a cerut să particip la cercetare am fost entuziasmat. Dorim să realizăm un test ADN pentru a vedea cu ce specii este înrudit şi vom încerca să analizăm microbiomul său pentru a descoperi bacterii intestinale”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase